Tidligere elever udtaler…
Dorte Hergaard, Taastrup
Jeg har igennem mine år i erhvervslivet arbejdet meget med mennesker, hvilket jeg ser en stor værdi i. Jeg har altid vidst, at jeg ville gøre min fremtid indenfor noget, der vil gøre andre og ikke mindst mig selv glad. Da jeg læste om Københavns Fodplejeskole og gav den et visit, var jeg ikke i tvivl!
Jeg har tidligere arbejdet med mange forskellige ting. De sidste 6 år, inden jeg startede på uddannelsen, arbejdede jeg i rejsebranchen i Egypten. Allerede dengang gik jeg lidt med tankerne om at blive fodplejer. Jeg læste om uddannelsen på internettet og syntes det så meget indbydende ud. Derefter gav jeg skolen et visit. Her oplevede jeg hvordan eleverne arbejdede og lærerne underviste. Det virkede meget seriøst og professionelt. Jeg gik hjem og drøftede det med min mand, hvorefter jeg meldte mig til.
For mit vedkommende har det gjort mig tryg, at det var forskellige faguddannede der underviste os, både var læger, sygeplejersker, fodterapeut og fodplejer. Alle vores lærere havde hver deres måde at undervise på med en masse input af både praktisk og teoretisk karakter.
Jeg er blevet guidet rigtigt godt i retning som erhvervsdrivende og har følt mig rigtig godt rustet til arbejdet som selvstændig fodplejer. Jeg gik i gang med det samme efter uddannelsen og har hurtigt fået et godt kundegrundlag. Jeg har min egen klinik, er udekørende i private hjem og har også et par plejehjem jeg behandler på.
Jeg ved, at skolen er der hvis jeg har nogle spørgsmål, og jeg har da også ringet og fået svar på et par spørgsmål efter uddannelsen.
Jeg elsker mit job. Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag.
Henriette Dyrvig Egelund, Ringsted
Jeg er oprindeligt udlært materialist, har haft egen lingeributik og arbejdet som lærevikar for omsorgssvigtede børn, men stod som 40 årig og skulle starte på en frisk. Jeg vidste bare, at en ny uddannelse skulle omhandle service og menneskelig kontakt.
Jeg faldt over for Københavns Fodplejeskoles hjemmeside og kunne straks fornemme det høje niveau. Efter det første besøg, var jeg ikke i tvivl om at, jeg ville trives på skolen hvor der er en rigtig god ånd.
Jeg oplever fodplejefaget som meget spændende, med masser af udfordringer, og ikke to dage er ens. Du skal hele tiden være skarp og klar til at løse problemer, og ikke mindst have lyst til at have med mennesker fra alle samfundslag at gøre.
Det er job med både taknemmelige og glade kunder, hvor du som fodplejer gør en forskel.
Undervisningen på Københavns Fodplejeskole forestås af dygtige lærere, med evnen til at lære fra sig og motivere. Der er et godt mix imellem teori og praksis, og det er vigtigt for en fodplejer at kunne kæde fodproblemer sammen med sygdomme, f. eks med hensyn med sygdomslære og anatomi hvor bl.a. diabetes og følgesygdomme har en stor indvirkning.
Jeg følte mig rigtig godt rustet til at starte som selvstændig, og har netop åbnet egen klinik i Ringsted UniqSence fodplejeklinik.
Pia Munk Jensen, Højby
Efter 20 års arbejde som sygeplejerske ønskede jeg en mulighed for at kunne arbejde selvstændigt, og grundet et handicappet barn har jeg brug for fleksibilitet i mit arbejdsliv. Derudover ønskede jeg at bibeholde min kontakt til mennesker. Jeg har altid arbejdet med mennesker, og jeg kan lide at bruge mine hænder. Så den rent “håndværksmæssige” del af arbejdet som fodplejer tiltalte mig meget. Med uddannelsen som fodplejer har jeg mulighed for selv at bestemme mine arbejdstider og gå på nedsat tid pga. mit barn.
Ved personlig kontakt og besøg på skolen var jeg sikker på, at hér fik jeg en uddannelse som jeg fagligt og personligt kunne stå inde for.
Jeg oplevede stor grad af faglig kompetence. Dette var også nødvendigt, i og med jeg ikke ønskede en ”discountuddannelse”, men en uddannelse som jeg fagligt kan stå inden for i forhold til, at jeg i forvejen er uddannet sygeplejerske. Jeg føler, at jeg har en god faglig uddannelse i ryggen, og et håndværk som jeg har lært på skolen.
Min viden om fødder og fodpleje var lig nul da jeg startede, så der var meget læsning og jeg kom ikke sovende til min viden, selv om jeg burde være godt klædt på som sygeplejerske.
Igennem uddannelsesforløbet var der en god kobling mellem teori og praksis. Jeg blev undervist af Tina som fodplejer, Sussie som fodterapeut, Jens som læge og diverse eksterne undervisere, alle med sundhedsfaglig baggrund. Jeg mener altid, at hvis underviseren fagligt er OVER det niveau hvor du selv er, så kan du vokse opad… altså udvikle din viden.
Jeg mener, at det er vigtigt at blive undervist af flere forskellige faggrupper, så vores teori på den måde bliver bedre og på et højere niveau, ligesom det rent praktisk er betydningsfuldt at blive undervist af en fagperson med en solid praktisk erfaring, det være sig enten som fodplejer eller fodterapeut. Desuden fik vi undervisning af en revisor, så det var en naturlig del af hverdagen at snakke om fremtiden og selvstændig praksis. Desuden var vi jo selv med til at booke kunder, og på den måde lærte man om planlægning osv. Men det kræver også en god portion vilje og gå på mod at starte som selvstændig fodplejer, intet kommer af sig selv, og selv den bedste skole kan ikke give dig dit indre “drive”, det skal komme inde fra, fra dig selv… det er dit eget ansvar at bruge det du har lært, og så tro på det, og ville det. Men jeg ved, at jeg ALTID kan ringe til skolen hvis der er noget jeg er i tvivl om… men ansvaret for min klinik den ligger hos mig selv.
I dag driver jeg min egen fodplejeklinik under mottoet “sunde fødder i trygge hænder”… forstået på den måde, at kunden skal føle at mine hænder er en tryg rede hvor de tillidsfuldt kan lægge deres fødder. Min klinik er en “klinik for fodbehandling og velvære” og jeg har mange tilfredse kunder både i klinikken og som udekørende, hvor jeg både kommer privat i folks eget hjem, på plejehjem og på sygehus.
Jeg er stolt og glad for min uddannelse. Jeg havde en god skoletid. Der var et godt kammeratskab på holdet og en veldrevet klinik på skolen, hvor jeg kunne prøve min lærdom af. Kunderne var glade og tilfredse, det eneste de kunne klage over, var at der var så stor søgning, at der tit var lang ventetid.
Jeg føler mig godt klædt på med den uddannelse jeg har fra Københavns Fodplejeskole, og det står jeg gerne ved.
Det er dejligt at kunne gøre en forskel for den enkelte kunde, hvad enten det er en kompliceret behandling grundet et problem, eller en ren wellnes behandling med peeling, lak og massage af fødderne.
Sofie Højer Petersen, Stubbekøbing
Jeg valgte at tage uddannelsen til Lægeexam. Fodplejer fordi min kæreste har diabetes. Jeg har tidligere arbejdet som omsorgsmedhjælper og jeg tænkte, at jeg fortsat gerne ville gøre en forskel for andre mennesker, og ikke mindst diabetikerne. Jeg synes det er et fantastisk arbejde, da man får så meget positivt tilbage af klinterne. Jeg oplever, at klienterne efter behandlingerne siger “Ihh, hvor jeg dog svæver nu”, det er da dejligt at høre.
Uddannelsen på Københavns Fodplejeskole lød virkelig tiltalende og spændende. Jeg kontaktede derfor skolen, og kom ind til et infomøde for at høre nærmere om indholdet af fodplejeuddannelsen på denne skole. Jeg besluttede mig for at tage uddannelsen til fodplejer, da jeg i jobbet som fodplejer har mere frihed til at vælge om jeg vil lægge neglelak på eller give fodmassage osv. Ingen brancheforening skal bestemme hvad jeg laver!
Der var meget teori i starten, selvfølgelig var det meget spændende, men det var sjovere at sidde i klinikken og have klienter. Det har været godt at vi løbende har fået prøver i det forskellige teorimateriale. På den måde kunne vi se om stoffet var forstået eller om det lige skulle læses engang mere. Den praktiske del var fed, jeg lærte rigtig meget, og jeg kunne virkelig bruge det teoretiske i klinikken, og så nørdede vi lidt ind imellem, det var rigtig godt.
Det har været spændende at have de forskellige lærere. Det har været meget lærerigt, og jeg er meget glad for mit valg. Jeg kunne ikke have valgt en bedre skole.
Vi var et godt hold, som kunne godt sammen. Jeg har haft rigtig mange gode oplevelser inde på skolen og er rigtig glad for min uddannelse. Jeg brænder for det jeg laver og føler at jeg bliver højere hver gang jeg har haft en klient, når de roser mig op over skyerne.
Jeg startede med at køre ud på hjemmebehandlinger, men det var svært at få kunder nok. Men så skulle en fodterapeut stoppe i sin klinik. Jeg opsøgte hende, og tre dage senere havde jeg købt klinikken med overtagelse tre uger efter. Nu går det rigtig godt, jeg har valgt fortsat at køre ud en dag om ugen, og så har jeg taget et ekstra kursus i voksbehandling på skolen, så jeg kan veksle lidt mellem fodpleje og voksbehandlinger.
Det er super fedt at starte sin egen klinik. Jeg føler mig på lige fod med de fodterapeuter som jeg har talt med, og har samarbejde med nogle af fodterapeuterne i byen hvor jeg har klinik.
Helle Gibson, Valby
Før jeg tog uddannelsen som fodplejer, var jeg daglig leder af en design virksomhed, der producerer lamper og brugskunst. Men jeg var nået til et sted i livet, hvor det var på tide at skifte kurs rent arbejdsmæssigt. Fordi jeg gik med drømmen om at blive selvstændig, fandt jeg uddannelsen som exam. fodplejer overskuelig, både økonomisk og tidsmæssigt. Samtidig er det et håndværk, som skaber glæde for kunde som for fodplejer. Det er et givende job, hvor man yder et stykke arbejde, som der bliver sat stor pris på.
Under uddannelsestiden modtog vi løbende råd og vejledning til opstart som selvstændige. Der blev brugt tid på at forklare, hvad der var godt og hvad der var skidt. Vi har draget stor nytte at skolens og Tinas egne erfaringer. Når Tina får en god idé (og det sker ofte), så er hun altid parat til at dele den med os elever (nye som gamle) via mailen. Jeg finder det rørende, at hun som en anden ”mor” forsøger, at holde kontakten til os efter, at vi har forladt skolen, at hun også forsøger at få eleverne til indbyrdes at holde kontakten ved lige. Hendes positive engagement og opmuntrende attitude er guld værd! Bør også nævne forplejningen, når der er kurser i anatomi/fysiologi og sygdomslære…. – fantastisk!!
Timeantallet på modul 2 er skærpet siden jeg gik på skolen i 2008/09, så man nu får mere praktik og teori end i mit uddannelsesår, hvilket jeg synes er særdeles positivt.
Alt i alt en skole, som jeg meget gerne anbefaler andre, der gerne vil være selvstændige indenfor et tilgængeligt håndværk.
Som enhver anden nyudklækket ”et-eller-andet”, så er man jo nervøs og spændt, når man skal ”stå på egne ben”efter et skoleforløb, men overordnet, så synes jeg, at det var ok, at jeg følte mig klar og parat. Det var rart at vide, at man ALTID kunne ringe til skolen og få den fornødne hjælp, hvis behovet opstod.
Jeg har på 2. år min egen klinik, der er i fuld fremgang og jeg har suppleret med behandlinger på et plejehjem.! Så skønt…
Jeg har siden jeg blev færdiguddannet været i fodplejernes brancheforening, SADF. Herfra bliver vi opdateret med nyheder og faglige tiltag. SADF tilbyder også fagrelevante kurser så jeg hele tiden kan holde min viden à jour.
Helle Philip, Vanløse
Efter ti år som social- og sundhedshjælper havde jeg lyst til at blive selvstændig. Jeg ville stadig gerne have med mennesker at gøre, og da jeg synes fødder er interessante, faldt mit valg på fodplejer. Jeg valgte fodplejer frem for fodterapeut, fordi uddannelsen også indebærer en kosmetisk del.
Jeg kan godt lide, at jeg slutter af med at give kunderne pæne fødder. Jeg er så heldig, at jeg er blevet tilknyttet det plejehjem, hvor jeg tidligere har været ansat. Her arbejder jeg to dage om ugen, og ellers kører jeg ud til kunderne.
Undervisningen på skolen har rustet mig godt til at stå på egne ben. Lærerne var meget engagerede og gode til både at rose og give konstruktiv kritik, og var der noget, jeg var i tvivl om, så fik jeg det vist igen. Vi kunne også selv sige til, hvis der var noget, vi gerne ville have mere undervisning i.
Det fungerede fint for mig, at der var meget hjemmearbejde i det teoretiske, da jeg altid kunne ringe til lærerne, hvis der var noget, jeg var i tvivl om.
Lene Wagner, Kastrup
Da jeg efter 16 år som stewardesse i SAS mistede mit job, skulle der ske noget nyt. Jeg har læst til zoneterapeut, så jeg er vant til fødder, og jeg talte med min mand om, at det ville være en god kombination, hvis jeg både var zoneterapeut og fodplejer. I dag har jeg min egen klinik, men jeg kører også ud til folk i deres egne hjem.
Jeg vil sige, at uddannelsen kræver stor selvstændighed, men samtidig er det også nogle meget kompetente lærere, der varetager undervisningen. Selv nu efter endt uddannelsen ved jeg, at jeg altid kan ringe, hvis jeg har brug for hjælp. Jeg ringede for eksempel her den anden dag angående et negleproblem.
Der var også et godt sammenhold på skolen. Jeg ses stadig privat med de medstuderende, som blev færdig på samme tid som mig.
Jeg kan godt lide at arbejde med mennesker – hjælpe dem med at få det bedre.
Janni Fischer, Vallensbæk
Jeg havde i nogle år gået og leget med tanken om eventuelt at skifte erhverv, men vidste ikke helt hvad det skulle være. Efter 25 år som sekretær i et revisionsfirma, syntes jeg at tiden var inde til at prøve noget andet. At valget faldt på fodplejeuddannelsen var der flere årsager til. Jeg har en veninde der er fodterapeut, og jeg syntes hendes job var utroligt spændende og et meget undervurderet erhverv. Men at læse på fuld tid i 1½ år var økonomien ikke til. Jeg undersøgte derfor forskellige muligheder, og faldt over fodplejeuddannelsen og tænkte at det da lige var mig, da uddannelsen kunne tages på aftenskole.
Jeg havde undersøgt forskellige muligheder på nettet. Uddannelsen kunne tages på e-learning, men det fandt jeg personligt ikke ville være uddybende nok for mig og de kurser man skulle deltage i, lå rent geografisk ret langt væk. Jeg læste om Københavns Fodplejeskole og efter deltagelse i et informationsmøde, hvor det blev oplyst, at man ville starte aftenhold op, var jeg ikke i tvivl om, at det var her min uddannelse skulle tages. Det var nøjagtig den fleksibilitet jeg havde brug for, idet min arbejdsgiver ikke havde mulighed for at give mig fri 2 dage om ugen til at gå i skole og jeg ikke havde økonomi til at sige mit job op. Med Tina’s ihærdighed blev det første aftenhold med 4 deltagere en realitet i efteråret 2009.
Jeg oplevede den teoretiske og praktiske del af fodplejeuddannelsen som grundig, hvor vi kom ud i alle kroge, men også en uddannelse der var under udvikling. En udvikling vi som elever også var med til at præge, idet vi blev hørt, hvis vi følte der var noget vi ikke helt forstod – eller som Tina meget hurtigt reagerede på – når vi f.eks. sad og snakkede i vores pauser- ved at komme med mere uddybende materiale eller lignende.
Jeg har oplevet lærerne som meget kompetente. Nogle man altid kunne spørge til råds om alt også efter endt uddannelse. Bl.a. Tina som er utrættelig når det handler om at finde løsninger, ny viden, der altid lytter hvis en elev har et forslag, en anden viden eller indgangsvinkel. Sussi med sin skønne ro, humor og fantastiske evne til at lære fra sig på en måde, så man føler sig sikker på, at man godt kan – også når det bliver svært. Og de andre virkelig dygtige lærere, der på hver deres måde får formidlet en masse lærdom.
I dag har jeg egen klinik, er udekørende i private hjem og har en fast dag om ugen på et plejehjem, samt en dag om måneden i en virksomhed. Jobbet som fodplejer er spændende, selvstændigt og udfordrende. Jeg kan godt lide den menneskelige kontakt og det faktum, at det er mig der gør en forskel. Jeg møder folk i øjenhøjde, kan videregive af den lærdom jeg fik på skolen og får de positive tilbagemeldinger fra kunderne når tingene virker, der er utroligt givende.
En klog kvinde sagde engang til mig “det du laver i dit job skal give dig energi” – det er nøjagtig det jobbet som fodplejer giver mig – energi.
Anne Keldsgaard, Vig
Jeg begyndte på skolen, fordi jeg efter 17 år som selvstændig i rengøringsbranchen trængte til nye udfordringer. Jeg var på jagt efter en branche, hvor jeg kunne få lidt hygge ind i min hverdag, og med uddannelsen til fodplejer har jeg ramt plet. De fleste kunder er ældre mennesker, og det er hyggeligt at sidde og sludre med dem, mens jeg ordner deres fødder. Det er samtidig dejligt at se, hvor glade de er, når jeg er færdig.
Foruden min egen klinik, har jeg fået arbejde hos en fodterapeut et par dage om ugen. Jeg har min egen klinik og kører også ud til kunderne i deres hjem. Jeg oplever, at det kræver arbejde at skaffe kunder, men jeg har succes med at reklamere i ugeaviser og butikker.
Oprindeligt havde jeg søgt ind på den offentlige uddannelse til fodterapeut, men jeg er glad for, at mit valg faldt på Københavns Fodplejeskole. Som elev er man på lige fod med lærerne den dag, man begynder, og det er rart. Man får lov at behandle fra dag et, og det fungerer godt. Jeg er desuden utrolig glad for den opbakning og støtte der er i vores brancheforening SADF. Vi modtager fagblade og kan deltage i kurser og arrangementer. I mit arbejde som selvstændig har jeg desuden haft en stor tryghed ved at vide, at jeg altid kan ringe til skolen, hvis jeg har spørgsmål eller brug for hjælp. De er altid klar til at hjælpe.
Jeg sætter altid en time af til mine kunder, giver dem fodbad og kaffe. Nogle gange er det de små ting der gør, at man skiller sig ud, så kunderne kommer tilbage gang på gang.
Anne-Mette Bergstrand, Vedbæk
Efter fem år som zoneterapeut trængte jeg til, at der skulle ske noget nyt. Jeg ville helst have, at det var noget, jeg kunne kombinere med zoneterapien, som jeg praktiserede fra min egen klinik. Mit valg faldt på exam. fodplejer, og det har jeg ikke fortrudt. At mit valg faldt på Københavns Fodplejeskole skyldes, at den ligger i nærheden af mit hjem, og jeg har været rigtig glad for at gå på skolen.
Lærerne er utrolig kompetente, og det har været rart at vide, at hvis jeg efterfølgende har mødt problemstillinger, som jeg ikke umiddelbart kunne løse på egen hånd, så har jeg kunnet og kan stadig altid kontakte skolen og få hjælp. Det er en god tryghed at have, når man står med sin egen klinik. Lærerne har desuden været rigtig gode til at vejlede i fasen mod at blive selvstændig.
Jeg synes, det er dejligt at hjælpe andre med at passe på deres fødder. De skal holde hele livet, og jeg føler, at mit arbejde bliver værdsat.
Tina Hansen, Solrød
Fra tidernes morgen har fødderne været noget af det vigtigste for menneskets velbefindende, og derfor er det også klogt at overlade det til professionelle, når fødderne skal passes efter fortjeneste.
Tina Hansen, der lægeeksamineret fodplejer, har for nylig åbnet Sydkystens Fodklinik på hjemadressen Strandbovænget 14, hvor hun tilbyder fodbehandlinger, voksbehandlinger, paraffinbehandling, peeling samt shellack.
Hun er uddannet fra Københavns Fodplejeskole og medlem af Sammenslutning af Danske Fodplejere, hvilket giver kunden garanti for en anerkendt uddannelse og fagligt korrekt udført fodpleje.
Alsidig uddannelse
Hun fortæller selv om uddannelsen, at den indeholder såvel anatomi som fysiologi, sygdomslære, psykologi samt førstehjælp, og dermed er hun registreret behandler indenfor “anden egentlig sundhedspleje”.
Fødderne er ofte noget af det første, hvor man kan registrere forskellige lidelser, og ikke mindst for diabetikere er det vigtigt, at deres fodpleje er i orden og udføres professionelt.
Netop diabetes og følgesygdommene deraf er da også blandt hovedområderne i uddannelsen, og Tina Hansen forklarer, at der foruden diabetes er undervist i kroppens kredsløb, fejlstillinger, sårpleje, og bøjlebehandling ved ”nedgroede negle”.
Udfordring
– Det er altid var spændende at se, hvilke problemstillinger kunden kommer med, og det er en stor og spændende udfordring selvstændigt at arbejde med fødder og afhjælpe kundernes problemer. Jeg har også kunder, som ikke decideret har problemer, men kommer for velværets skyld, og det er dejligt at få tilbagemeldinger som – “ nu kan jeg flyve hjem”, eller ”hvor ser de flotte ud”, siger Tina Hansen.
Smerter i fødderne kan forplante sig til hele kroppen, da vi som mennesker ofte kompenserer via vores måde at bevæge os på, når vi har ondt. Det kan ofte medføre problemer andre steder i kroppen:
Sætter mere tid af
– Når jeg modtager en ny kunder, sætter jeg altid mere tid af, og der bliver skrevet journalkort, så der kan følges op på behandlingen, der begynder med et behageligt fodbad, så negle og eventuelle hårdhuds-dannelser bliver blødt op. Opblødningen sikrer, at kunden ikke mærker ubehag ved negleklipningen, hvis disse er hårde og fortykkede, og at oprensning og beskæringen glider smertefrit. Foden gennemgås for eventuelle deformiteter eller fod- og neglesygdomme. Neglene klippes, files og renses for døde hudceller, sæberester og neglebånd, og derefter beskæres den hårde hud og ligtorne. Skulle der være nedgroede negle, afhjælpes det med bøjlebehandling. Sidst, men ikke mindst får neglene negleolie, ligesom fødderne smøres ind creme, og der afsluttes med en let fodmassage, fortæller Tina Hansen.
Mistet følesans
Hun forklarer, at der også er kunder, der har mistet følesansen i fødderne, uden at de egentlig er klar over det:
– Der er eksempler på, at folk har gået med en negleklipper i skoen uden at opdage det. Den skaber et stort sår, som så skal behandles. Andre har en masse hård hus, der dækker over en vabel, de ikke har opdaget, og det kan også udvikle et stort fodsår, slutter Tina Hansen, der er blevet taget godt imod af de lokale kunder. Hun kan i øvrigt også sikre, at der kan foretages forfodsaflastning, hvis det er nødvendigt
Professionel fodbehandling kan være afgørende for velværet.
Laila Mellerup, Helsingør
Jeg er uddannet grafiker, men har gennem de sidste 10 år undervist på en folkeskole. Da jeg stod overfor et karriereskift blev jeg stærkt anbefalet denne branche. Jeg havde to krav til mig selv: jeg ville være selvstændig og samtidigt have muligheden for at arbejde med mennesker.
Jeg fandt Københavns Fodplejeskole via en annonce på internettet og efter en personlig samtale med Tina, samt gennemgang af uddannelsesplanen vidste jeg, at det var den skole og uddannelse jeg ville begynde på.
Jeg oplevede lærerne som meget fagligt dygtige og professionelle, omsorgsfulde og hele tiden parat til at hjælpe, vise i praksis, samt svare uddybende på vores spørgsmål, hvis der var manglende forståelse.
Det var en spændende, hård og krævende vej frem mod mit erhverv og på et tidspunkt synes jeg det var lige i overkanten at skulle gennemgå kroppen SÅ detaljeret, både anatomisk og sygdomsmæssigt. I dag er jeg dog slet ikke i tvivl om, at den grundighed kommer mig rigtig godt tilbage i min praktiske hverdag.
For mig har det gjort en stor forskel, at det både var læger, fodterapeut og sygeplejerske der stod for en del af undervisningen på skolen, da jeg mener det er vigtigt at få det samme (teori eller praktik) af forskellige personer med forskellig baggrund og erfaring.
Efter uddannelsen har jeg lejet mig ind i en klinik som jeg deler med en anden fodplejer i Helsingør. Der var selvfølgelig lidt usikkerhed i starten, som der altid er når man starter nyt job, men sikkerheden falder hurtigt på plads. Specielt når du ved, at skolen står bag dig hele vejen. Om det er spørgsmål om journal/helbredskort… sygdomme eller vejledning til indlæg, er du altid velkommen til at komme derind eller ringe og få et godt svar.
Vi er gennem uddannelsen blevet hjulpet ligesom vi opdrager vores børn: vi har lært at tro på det vi kan, og gøre det vi har lært at gøre… Hele tiden med hjælpende råd og vejledning i baghånden. Det er vigtigt at vide hvor ens kompetencer går til, men det er et skønt og ansvarsfuldt job.
Jeg blev færdiguddannet fodplejer i dec. 2010 og siden, er jeg i skrivende stund (april 2011) pr. mail blevet inviteret til:
Kollegamøder og kurser som omhandler:
- Demo og tilbud til Elektronisk journalstyring
- Sygesikringen Danmark
- Kollegahygge og sommertæer… udvæksle erhvervserfaring
- Studietur til Düsseldorf messe
- SADF Generalforsamling
- Udflugt til udstillingen Body worlds
- Vokskursus
- Foredrag om vitaminer og plantemedicin med Torben
- Ud over disse tilbud er min mail bakke blevet fyldt af div. eksempler til flyers, foldere og visitkort, vejledninger i dit og dat, tilbud til udebehandlinger osv.
Stor respekt for den støtte til nye og gamle elever!!!
Selvom du er tidligere elev, ved man hele tiden hvad der sker i branchen og uddannelsesmæssigt/ kurser osv. Det er Tinas værk hele tiden at holde alle opdateret til alt hvad der rører sig i branchen.