Fodplejer eller fodterapeut?

Er en fodterapeut det samme som en fodplejer?

Som lægeeksamineret fodplejer må du fodbehandle dine kunder på præcis samme måde som en statsautoriseret fodterapeut. Det betyder, at du må klippe, slibe og rense negle, beskære hård hud og ligtorne med skalpel, vejlede og råde kunder ift. foddeformiteter og lidelser, samt behandle nedgroede negle med bøjler.

Som kunde med diabetes eller leddegigt kan du få en henvisning til fodbehandling hos en fodterapeut med ydernummer. Som fodplejer kan vi behandle diabetes kunder i gruppe 1 og 2, men anbefaler diabetespatienter i gruppe 3 og 4 en fodterapeut.

Pensionister kan søge deres kommune om udvidet helbredstillæg til fodpleje og det tilskud kan pensionister bruge hos både fodterapeuter og fodplejere

En af forskellene på uddannelsen som fodplejer og uddannelsen som fodterapeut er, at fodterapeutuddannelsen er en SU-berettiget uddannelse på fuldtid i halvandet år, hvor uddannelsen som fodplejer er på deltid, og den er privat og selvbetalt.

Det betyder, at du kan passe dit andet arbejde sideløbende med, at du tager din drømmeuddannelse, som i sidste ende vil klæde dig på til at starte selvstændig virksomhed.

Som lægeeksamineret fodplejer kan du nemlig åbne din egen klinik og være din egen chef. Det betyder, at du får friheden i den store fleksibilitet, der kommer, når du er selvstændig i stedet for lønmodtager, og på den måde får du også mere tid til det, du elsker.

Du er altid velkommen til at kontakte Studievejledningen, hvis du har flere spørgsmål til forskellen på en statsautoriseret fodterapeut og en lægeeksamineret fodplejer ved at ringe på telefon 70 20 74 22.

Ulempen ved fodterapeutskolen er de få optagelser

Der bliver kun optaget og uddannet ganske få fodterapeuter om året, og derfor er du desværre ikke garanteret, at din drøm går i opfyldelse, når du søger ind.

Derfor er fordelen ved Københavns Fodplejeskole, at vi altid har 3 hold kørende sideløbende. Derfor er du også garanteret, at der på et tidspunkt bliver plads til dig, så du kan få din drømmeuddannelse og starte dit nye liv som selvstændig fodplejer.

Der er mange udbytter ved at være selvstændig fodplejer; for eksempel fastsætter du selv dit eget honorar, og du har mulighed for at tilrettelægge din arbejdsdag og nyde fleksibiliteten.

Ud over det har du mulighed for at arbejde i dine egne lokaler – for eksempel hjemme hos dig selv – og ikke være afhængig af en klinik, som for eksempel fodterapeuter er.

Den store fleksibilitet giver dig også mulighed for at tage kurser og efteruddannelser efter dit eget ønske, så du fortsætter med at udvikle dig som menneske og som fodplejer.

Kontakt os og hør mere om forskellen på fodterapeuter og fodplejere og fordelen ved at vælge Københavns Fodplejeskole

Hos os bliver der taget godt hånd om dig – uanset om du er potentiel, nuværende eller tidligere elev. Vi vil nemlig gerne give dig de bedste vilkår, når du skal videre med din karriere.

Kontakt os og lad os fortælle dig mere om forskellen på fodterapeuter og fodplejere ved at ringe til vores Studievejledning på telefon 70 20 74 22.

Sidebar

Anbefalinger fra skolens studerende

“Det er super fedt at starte sin egen klinik.
Jeg føler mig på lige fod med de andre fodterapeuter.”

Sofie Højer Petersen