Momsfritagelse

Momsfritagelse som selvstændig fodplejer

Når du er færdiguddannet fodplejer fra Københavns Fodplejeskole og starter din selvstændige virksomhed, er du automatisk momsfritaget, fordi du er omfattet af momsfritagelsen af anden egentlig sundhedspleje

Selvom du som fodplejer får momsfritagelse, skal du dog stadig betale en lønsumsafgift. Det er en afgift, momsfritagede virksomheder skal betale, og den regnes ud efter din virksomheds lønsum + din virksomheds eventuelle overskud.

For at sige det helt overordnet og enkelt: Lønsum er den afgift, du skal betale af din fortjeneste af det momsfrie salg.

Som selvstændig er der mange faktorer, du skal tage højde for: momsfritagelse, lønsumsafgift, virksomhedsregistrering, indberetninger og meget andet. Men på Københavns Fodplejeskole sørger vi for, at du bliver klædt på, så du kender alle faktorer, når du skal ud og starte som selvstændig behandler.

Det betyder, at du aldrig bare bliver overladt til dig selv, men at du tværtimod får undervisning i alt fra momsfritagelse til opbygning af en sund forretning.

På den måde lærer du at håndtere dét at være selvstændig, og så er du helt tryg, når du starter det nye kapitel af dit liv.

Læs mere om uddannelsen og dens opbygning ved at følge linket her. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til momsfritagelse eller andre ting ved at ringe til Studievejledningen på telefon 70 20 74 22.

Du får tryghed for, at du bliver fuldt rustet til at få succes med din nye tilværelse

Når du uddanner dig på Københavns Fodplejeskole, får du meget mere end blot metoderne til selve behandlingerne – hos os får du en helhedsorienteret uddannelse.

Hvordan håndterer du forholdet mellem dig og din kunde? Hvordan skal du agere for at give dem en god oplevelse? Hvad skal du være opmærksom på som selvstændig for eksempel angående momsfritagelse og lønsumsafgift? Hvordan markedsfører du bedst dig selv?

Alt dette og meget mere gennemgår vi i løbet af din uddannelse. Du får altid sikkerhed for, at dine undervisere har en professionel tilgang til undervisningen, så du får al den viden, du overhovedet har brug for.

Vil du læse mere om momsfritagelse og lønsumsafgift, kan du følge linket til SKAT’s hjemmeside her og få en mere uddybende forklaring – ellers er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 70 20 74 22.

Sidebar

Anbefalinger fra skolens studerende

“Det er super fedt at starte sin egen klinik.
Jeg føler mig på lige fod med de andre fodterapeuter.”

Sofie Højer Petersen