Modul 1

Her uddannes du i anatomi, fysiologi og sygdomslære

Modul 1 er anatomi, fysiologi og sygdomslære. Det læses via E-larning enten før du starter modul 2 eller samtidig. Vi anbefaler E-larning via Kjeld Bruun-Jensen.

På modul 1 bliver du uddannet i anatomi, fysiologi, sygdomslære og psykologi. Du lærer, hvordan du skaber de bedste forudsætninger for, at dine behandlinger bliver af bedste kvalitet, så dine kunder altid går fra dig en god oplevelse rigere.

Modul 1 klæder dig på til at vejlede dine kommende klienter bedst muligt, fordi du bliver grundigt uddannet i kroppens anatomi og fysiologi. Har du en fagrelevant uddannelse, og ønsker du en RAB-godkendelse, er uddannelsen i anatomi, fysiologi og sygdomslære hos Kjeld Bruun-Jensen godkendt af SKAT og Sundhedsstyrelsen.

Du får på modulet forståelse for, hvordan menneskekroppen er opbygget og fungerer, og med din viden bliver du i stand til at vejlede dine klienter i, hvordan de får en sund tilværelse.

Ud over det er psykologien bag dine behandlinger og det, at drive selvstændig virksomhed også vigtig for dig at kende. Derfor lærer du også på modul 2, hvordan du håndterer forholdet mellem dig og din klient, hvordan du skal agere, så din klient får den bedste oplevelse, og hvordan du håndterer at være selvstændig.

Har du spørgsmål til modulet, eller ønsker du flere informationer om uddannelsen til fodplejer eller kravene til RAB-godkendelse, er du altid velkommen til at ringe til Studievejledningen på telefon 70 20 74 22.

Du bliver uddannet i psykologi af de bedste fagfolk

På Københavns Fodplejeskole er du garanteret at få undervisning i topkvalitet.

På den måde sikrer du både dine fremtidige klienter den bedste og mest omsorgsfulde behandling, og du får selv trygheden i at vide, at du har de helt rette metoder og teknikker til at udføre dit arbejde som selvstændig.

Ud over det gennemgår vi også de vigtigste områder i dit nye liv som selvstændig undervejs, og du lærer, hvordan du markedsfører dig selv, opbygger en solid kundekreds og håndterer alle de praktiske ting.

Pensum på modul 1
Det overordnede pensum på modul 1 er anatomi og fysiologi, organsystemerne, celle- og vævslære, nervesystemet, de endokrine kirtler, hjertet og kredsløbet, blod-og lymfesystem, kroppens forsvar, fordøjelsessystemet, stofskiftet, vitaminer og mineraler, nyrer og urinveje, lunger og luftveje, kønsorganerne, sanseorganerne, bevægeapparatet incl. knoglelære, led lære og muskellære.

Anatomi og fysiologi – 200 lektioner
På modul 1 skal du som elev også have en forståelse af den menneskelige organismes opbygning og funktion, således at du som behandler vil være i stand til at vejlede kommende klienter i sundheds- og helseanliggender. Indholdet i dette forløb vil minde meget om undervisningen på sygeplejerskeuddannelsen, men efter lærebøger for behandler inden for anden egentlig sundhedspleje. Forløbet afsluttes med en skriftlig eksamen og fysisk tilstedeværelse.

Sygdomslære – 100 lektioner
I faget sygdomslære vil du som behandler blive rustet til at vurdere baggrunden for præsenterede sygdomsbilleder. Niveauet vil være det samme som i sygeplejerskeuddannelsen, men i et mindre omfang. Forløbet afsluttes med en skriftlig eksamen og fysisk tilstedeværelse.

Almen sygdomslære
Denne del af faget omhandler de sygdomsprocesser, der kan iagttages i kroppens celler og væv. Forløbet skal give forståelse for sygdomsprocesser som et resultat af en forskydning i kroppens balance, der er et produkt af ydre påvirkninger og organismens indre modstandskraft eller medfødte modtagelighed.

Almen sygdomslære indebærer: cellulære forandringer, inflammations- og helingsprocessen, immunologiske reaktioner, infektionspatologi og feber, forstyrrelser i kredsløb og væskebalance, cancer og andre vækstforstyrrelser samt smerter.

Speciel sygdomslære
Forløbet speciel sygdomslære indebærer Infektionssygdomme, allergiske lidelser, hjerte- og kredsløbssygdomme, blodsygdomme, respirationsorganernes sygdomme, fordøjelsesorganernes sygdomme, nyre- og urinvejssygdomme, neurologiske sygdomme, hormonelle sygdomme, sygdomme i bryst og kønsorganer, hudsygdomme, bevægeapparatets sygdomme samt gennemgang af almindelige fysiske (somatiske) sygdomme og mere sjældne tilstande.

Sidebar

Anbefalinger fra skolens studerende

“Det er super fedt at starte sin egen klinik.
Jeg føler mig på lige fod med de andre fodterapeuter.”

Sofie Højer Petersen